Ιερά Μονή Αγίου Γενναδίου- Ανδρίτσαινα- Καρύταινα

Προεπισκόπηση

Το νέο μοναστήρι που εγκαινιάστηκε 25/09/2016, από τον Αρχιεπίσκοπο Σινά κ.Δαμιανό και τον πρώην Σιναΐτη Μοναχό, Αρχιεπίσκοπο Αργυροκάστρου Αλβανίας κ.Δημήτριο, βρίσκεται σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον, στο Άνω Κοτύλιο Μεγαλόπολης. “Το νέο μοναστήρι φιλοδοξεί να αποτελέσει κύτταρο ορθοδοξίας και γνωριμίας των Ελλήνων και όχι μόνο με τη Σιναΐτική παράδοση, ενώ θα βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στην Αρκαδία μας, κάτι που αποτελεί και στόχο της Περιφέρειας Πελοποννήσου και για το λόγο αυτό η συνδρομή της Περιφέρειας ήταν σημαντική στην ανέγερση του μοναστηριού και κυρίως στην διαμόρφωση και τον εξωραϊσμό του περιβάλλοντος χώρου.

Πρόγραμμα-Δρομολόγιο

Αναχώρηση το πρωί από την περιοχή της Ζαχάρως. Μέσω Κρεστένων θα πάρουμε τον δρόμο για την «πέτρινη» αρχόντισσα της Αρκαδίας, Ανδρίτσαινα.

Θα κάνουμε στάση στο αρχοντικό χωριό και θα παραμείνουμε εκεί για το πρωινό μας καφεδάκι. Στο χωρίο θα επισκεφθούμε το Λαογραφικό Μουσείο
το οποίο φιλοξενεί 4000 περίπου εκθέματα από την κοινωνικοοικονομική ζωή της ευρύτερης ορεινής Ολυμπίας όπως εργαλεία, εξοπλισμούς παλαιών επαγγελμάτων καθώς και χειρόγραφα και πολεμικά κειμήλια των Ελλήνων Αγωνιστών της πρώτης νικηφόρας Μάχης του Αγώνα που έλαβε χώρα την 27/3/1821 στα στενά του Αγίου Αθανασίου.

Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την εντυπωσιακή Ιερά Μονή Αγίου Γενναδίο, όπου εγκαινιάστηκε 25/09/2016, από τον Αρχιεπίσκοπο Σινά κ.Δαμιανό και τον πρώην Σιναΐτη Μοναχό, Αρχιεπίσκοπο Αργυροκάστρου Αλβανίας κ.Δημήτριο, βρίσκεται σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον, στο Άνω Κοτύλιο Μεγαλόπολης. "Το νέο μοναστήρι φιλοδοξεί να αποτελέσει κύτταρο ορθοδοξίας και γνωριμίας των Ελλήνων και όχι μόνο με τη Σιναΐτική παράδοση.

Έπειτα θα αναχωρήσουμε για ένα από τους πιο γραφικούς και ιστορικούς οικισμούς της Αρκαδίας, την Καρύταινα. Στενά δρομάκια οδηγούν σε γειτονιές με παλιά πέτρινα σπίτια, βυζαντινές εκκλησιές και αρχοντικά του 19ου αι. όλα εξαιρετικά δείγματα φράγκικης και βυζαντινής αρχιτεκτονικής. Εκεί θα παραμείνουμε για το μεσημεριανό μας φαγητό.

Αφού αναχωρήσουμε με γεμάτο στομάχι πλέον, θα κατευθυνθούμε στη Μεγαλόπολη για το απογευματινό μας καφεδάκι.

Τέλος, μετά από μια μέρα γεμάτη εικόνες και όμορφες εντυπώσεις, παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής για την περιοχή της Ζαχάρως

https://goo.gl/maps/wAMniDCGyaUyHCGx7

Γράψτε μια κριτική

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να στείλετε το ερώτημά σας μέσω της παρακάτω φόρμας.

Ιερά Μονή Αγίου Γενναδίου- Ανδρίτσαινα- Καρύταινα