Πάπιγκο

2 Days

Το Πάπιγκο είναι χωριό του νομού Ιωαννίνων, χτισμένο στις πλαγιές της Τύμφης σε υψόμετρο 960 μέτρων. Αναφέρεται και ως Μεγάλο Πάπιγκο και μαζί με το γειτονικό του χωριό Μικρό Πάπιγκο αποτελεί κοινότητα του νομού Ιωαννίνων. Η κοινότητα έχει πληθυσμό 357 κατοίκους από τους οποίους οι 280 μένουν στο Πάπιγκο και οι 56 στο Μικρό Πάπιγκο. Το Πάπιγκο αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα Ζαγορίτικης αρχιτεκτονικής και ο οικισμός είναι ανακηρυγμένος παραδοσιακός.

Πρόγραμμα-Δρομολόγιο

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από την περιοχή της Ζαχάρως με προορισμό το Πάπιγκο. Ενδιάμεση στάση για καφέ στο Ευηνοχώρι. Μεσημεριανό φαγητό στα Γιάνεννα με θέα την λίμνη Παμβώτιδα και το νησάκι. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας κάνοντας στάση στο Μουσείο Πολέμου του 1940 κοντά στο Καλπάκι. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας περνώντας από Αρίστη και φτάνουμε στο χωριό Πάπιγκο (ύψος 950 μέτρα). Με θέα του Πύργους της Αστράκας (ύψος 2.436 μέτρα) στη περιοχή του Ζαγορίου, στο βορειοδυτικό τμήμα της Ελλάδας και στην περιφέρεια της Ηπείρου. Άφιξη στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Μετά από ένα απολαυστικό πρωινό στο ξενοδοχείο αναχωρούμε για το μικρό Πάπιγκο κάνοντας στάση και επίσκεψη στις Κολυμπήθρες- ασβεστολιθηκές φυσικές πισίνες οι οποίες δημιουργήθηκαν από τα νερά του ρεύματος Ρογκοβού. Τους καλοκαιρινούς μήνες είναι ιδανικές για βουτιές. Επίσκεψη στο μικρό Πάπιγκο και αναχώρηση για την Παναγία Μολυβδοσκέπαστη όπου απέχει 300 μέτρα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα. Είναι κτισμένη το 668 μ.Χ και αφιερωμένη στη κοίμηση της Θεοτόκου. Εκεί έζησε ο Όσιος Παΐσιος. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την Κόνιτσα. Εκεί θα επισκεφθούμε το πατρικό σπίτι που πέρασε τα παιδικά του χρόνια ο Όσιος Παΐσιος. Μεσημεριανό φαγητό και φεύγοντας θα δούμε από κοντά το τοξοτό γεφύρι της περιοχής. Έπειτα θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής.

Το κόστος περιλαμβάνει

Περιλαμβάνει

  • Μια διανυκτέρευση με πρωινό
  • Μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Αρχηγός- συνοδός του γραφείου μας
  • Η μεταφορά των επιβατών από τα γύρω σημεία max 15 χλμ προς το σημείο αναχώρησης θα γίνει δωρεάν με τα μέσα μας

ΔΕΝ Περιλαμβάνει

  • Τα κόστη για δραστηριότητες rafting,canyoning

Γράψτε μια κριτική

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να στείλετε το ερώτημά σας μέσω της παρακάτω φόρμας.

Πάπιγκο
From €100
/ Ενήλικες
From €90
/ Παιδιά

Πληροφορίες ταξιδιού

  • Η μεταφορά των επιβατών από τα γύρω σημεία προς το σημείο αναχώρησης 15 χλμ max θα γίνει δωρεάν με τα μέσα μας
  • 960
  • Ξενοδοχείο *** με πρωινό