Καλάβρυτα- Οδοντωτός

Προεπισκόπηση

Ο οδοντωτός Διακοπτού – Καλαβρύτων αποτελεί ένα τουριστικό αξιοθέατο. Το τραίνο έχει τη δυνατότητα να «σκαρφαλώνει» ψηλά, στις μεγάλες κλίσεις του εδάφους, μέσα από περιοχές με ξεχωριστό ενδιαφέρον περιήγησης.

Με μια μοναδική διαδρομή περίπου μιας ώρας που ξεκινά από το Διακοπτό, ο οδοντωτός διασχίζει το φαράγγι του Βουραϊκού, περνά από το χωριό Ζαχλωρού και καταλήγει στα Καλάβρυτα. Η διαδρομή 22 χιλιομέτρων που διανύει πραγματοποιείται με ταχύτητα που κυμαίνεται από 30 έως 40 χλμ/ώρα στην απλή γραμμή και από 6 έως 15 χλμ/ώρα στο οδοντωτό κομμάτι.

Το σιδηροδρομικό δίκτυο είναι οδοντωτό στα σημεία όπου λόγω της μορφολογίας του εδάφους υπάρχουν μεγάλες κλίσεις.

Ο χαρακτηρισμός «οδοντωτός», όπως είναι προφανές, προέρχεται από τα «δόντια» που χρησιμοποιούν οι αμαξοστοιχίες του τύπου αυτού και τις βοηθούν να σκαρφαλώνουν στις μεγάλες κλίσεις.

Η αμαξοστοιχία είναι ειδικά κατασκευασμένη, ώστε η οδόντωση να προσαρμόζεται στα σημεία της γραμμής όπου αυτό επιβάλλεται, τόσο στην άνοδο όσο και στην κάθοδο της διαδρομής.

Πρόγραμμα-Δρομολόγιο

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από την περιοχή της Ζαχάρως. Παίρνουμε τον δρόμο προς την Πάτρα με προορισμό το Διακοπτό. Φτάνοντας εκεί πιούμε τον καφέ μας δίπλα στο σταθμό του τρένου πριν την αναχώρησή μας με το τρένο.

Επιβίβαση στο τρένο στις 12:15. Θα διανύσουμε μια μοναδική διαδρομή περίπου 22 χιλιόμετρα (μια ώρα) διασχίζοντας το φαράγγι του Βουραϊκού, το χωριό Ζαχλωρού και καταλήγει στα Καλάβρυτα.

Φτάνοντας θα κατευθυνθούμε και θα επισκεφθούμε το Μέγα Σπήλαιο όπου θα παραμείνουμε εκεί για φαγητό με απίστευτη θέα. Αναχώρηση για Αγία Λαύρα και Καλάβρυτα.

Μετά το μεσημεριανό μας φαγητό θα επισκεφθούμε την Αγία Λαύρα και έπειτα θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για τον απογευματινό μας καφέ στα Καλάβρυτα σε συνδυασμό βόλτα στα στενάκια των Καλαβρύτων. Τέλος θα αναχωρήσουμε με το πούλμαν πια και μέσω Τρίπολης για την περιοχή της Ζαχάρως.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Μεταφορά με το τρένο
  • Αρχηγός-Συνοδός Γραφείου

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φαγητό- Ροφήματα
  • Προσωπικά έξοδα

Εμβολιασμένοι: Απαραίτητο πιστοποιητικό εμβολίου 

Μη εμβολιασμένοι : Self test μια μέρα πριν, έχοντας μαζί την βεβαίωση του test.

Χρήση μάσκας

Αντισηπτικά χεριών

Γράψτε μια κριτική

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να στείλετε το ερώτημά σας μέσω της παρακάτω φόρμας.

Καλάβρυτα- Οδοντωτός