Ι.Μ ΑΝΩ ΧΡΕΠΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ- ΛΙΜΠΟΒΙΣΙ- ΛΑΓΚΑΔΙΑ- ΒΥΤΙΝΑ

Προεπισκόπηση

Το Μοναστήρι της Επάνω Χρέπας τιμά την Κοίμηση της Θεοτόκου και έχει θέα όλον τον κάμπο της Μαντινείας έως τον Πάρνωνα και τον Ταΰγετο. Είναι το υψηλότερο μοναστήρι της Πελοποννήσου και λέγεται γι’ αυτό «μπαλκόνι της Τρίπολης». Το 1935 το μοναστήρι μετατράπηκε σε γυναικείο.

Μόλις 30 χιλιόμετρα από την Τρίπολη βρίσκεται το Λιμποβίσι, είναι ένα μικρό χωριό της Αρκαδίας το οποίο και θα επισκεφθούμε. Ένα ιστορικό αλλά έρημο πια χωριό. Παρά το γεγονός ότι είναι έρημο όμως, με το που θα βρεθείς εκεί, κατευθείαν θα κάνεις ένα ταξίδι στην ιστορία. Θα νιώσεις σαν να μεταφέρεσαι αυτόματα στην περίοδο της Ελληνικής Επανάστασης. Στη γενέτειρα ενός ήρωα, του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Έπειτα  το “κρεμαστό χωριό της Πελοποννήσου”, όπως το αποκαλούσαν παλιά θα συναντήσουμε την ορεινή γραφική κωμόπολη Λαγκάδια όπως και στην συνέχειά μας θα δούμε και το χωρίο της Βυτίνας.

Πρόγραμμα-Δρομολόγιο

Αναχώρηση το πρωί από την περιοχή της Ζαχάρως. Με ενδιάμεση στάση στη Τρίπολη θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Άνω Χρέπας. Θα έχουμε λίγο ελεύθερο χρόνο εκεί για προσκύνημα και χαλάρωμα.

Φεύγοντας από την μονή θα πάρουμε τον δρόμο για το χωριό Λιμποβίσι, εκεί όπου μεγάλωσε και έζησε τα παιδικά του χρόνια ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους της ελληνικής ιστορίας, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Το κτίσμα, όπου σύμφωνα με την παράδοση, γεννήθηκε ο «Γέρος του Μορία», σκαρφαλωμένο σε ένα μ8ικρό ύψωμα, έχει ανασκευαστεί και λειτουργεί σαν μουσείο.

Έπειτα από την επίσκεψή μας στο χωριό του Κολοκοτρώνη, θα πάμε να απολαύσουμε το μεσημεριανό μας φαγητό με αυθεντικές παραδοσιακές γεύσεις στο «κρεμαστό χωριό της Πελοποννήσου». Αποκαλείται από παλιά έτσι, καθώς είναι κτισμένο σε απότομη πλαγιά-αντέρεισμα του Μαινάλου μέσα σε πλούσια πράσινη βλάστηση.

Με γεμάτο στομάχι πια, θα πάμε σε ένα ακόμα όμορφο χωρίο, το πετράδι του Μαινάλου όπως γνωρίζουν οι λάτρεις της αλλά και αυτοί που δεν την έχουν επισκεφθεί ακόμα, την Βυτίνα. Εκεί θα παραμείνουμε για το απογευματινό μας καφεδάκι. Και έχοντας πάρει μια δόση φρεσκάδας και καθαρού αέρα από τα πανέμορφα βουνά μας, θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για την Ζαχάρω.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Αρχηγός-Συνοδός Γραφείου

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φαγητό- Ροφήματα
  • Προσωπικά έξοδα
  • Εμβολιασμένοι: Απαραίτητο πιστοποιητικό εμβολίου 
  • Μη εμβολιασμένοι : Rapid Test μια μέρα πριν έχοντας μαζί την βεβαίωση του test.
  • Χρήση μάσκας
  • Αντισηπτικά χεριών

Γράψτε μια κριτική

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να στείλετε το ερώτημά σας μέσω της παρακάτω φόρμας.

Ι.Μ ΑΝΩ ΧΡΕΠΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ- ΛΙΜΠΟΒΙΣΙ- ΛΑΓΚΑΔΙΑ- ΒΥΤΙΝΑ